top of page

Recollida de dades i metodologia

Durant el procés de canvi i adaptació de la situació, es van haver d’adaptar moltes accions i quedades que es feien per poder tirar endavant el projecte tenint en compte la pandèmia.

Una de les coses que es feia i que era primordial per l’organització del cau era: la SOCA. Aa continuació s’explica amb més detall en què consisteix: 

 

Metodologia:

​

SOCA:  es crea sortida de caps on es treballa cohesió de grup i estructurar i organitzar el cau de l’any.

​

1. Es crea una dinàmica que consisteix a detectar les necessitats de l'agrupament i posar uns objectius a partir d'aquestes necessitats.

Com? Es divideixen en petits grups i aquests treballen les necessitats, reflexionen i troben arguments i després es posa en comú amb els altres grups. Després, s'analitzen totes les necessitats i es mira bé si realment és una necessitat o un "capritx".

Seguidament, es crea una taula que consta de les necessitats detectades amb els seus objectius i com es realitzarà. A partir d'aquí, es creen els equips i les comissions que són els que vetllaran per tal que s'aconsegueixin els objectius marcats.

Dins d'aquestes comissions i equips es posaran les persones que s'hi sentin més a gust. Mensualment es farà una revisió per anar avaluant com estan anant, si la gent que hi està dins se sent a gust, si s'estan complint els objectius...

 

EXEMPLE:

​

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

2. Es crean equips: ​ Hi són tot l'any, igual que les seves tasques. El període va des del setembre fins al juliol, i es poden allargar anys aquests mateixos equips. Dins d'aquests hi ha: Xarxes socials, pàgina web, pernoctació...

​

3. Es crean comissions: Tenen la mateixa tasca que els equips, però no duren tot l'any, tenen "data de caducitat". Es posa inici i final a les comissions. Per exemple:
Sant Jordi (es venen roses i llibres) (es començarà l'1 d'Abril i s'acabarà el 24 d'abril, per exemple), pastorets (es venen patates, cafès, xurros…), marxandatge (venen dessuadores)...

​

L'EA: és l'equip d'agrupament que el conformen secretària, tresorera, responsable pedagògica i cap d'agrupament, i són els representants de l'agrupament de cara la demarcació. Són els responsables de la seva tasca per tal que tot funcioni correctament.

Tanmateix, és un equip el qual s'encarrega de fer seguiments mensuals per tal que els caps no es cansin de la seva tasca, estiguin motivats i cohesionats.

També, cada persona d'aquest equip té assignat uns caps per fer un seguiment individual i aquests puguin tenir un referent per quan ho necessitin.

​

​

​

EL NOSTRE PROCÉS: 

​

Al llarg de l'elaboració d'aquest treball hem pogut comptar amb un testimoni que està present en el CAU que fem el treball. Aquesta testimoni és la Mar. Ella, ens ha pogut proporcionar la majoria de la informació que tenim, ja que com bé hem dit abans, hi està treballant directament. És per això que, la recollida d'informació l'hem tingut més a l'abast, però d'altra banda, també vam elaborar un qüestionari per tal de saber si les famílies les quals formen part del CAU estan satisfets amb la feina o si troben a faltar alguna cosa. També, vam elaborar aquest qüestionari per detectar necessitats/ mancances i així poder-ne donar resposta a partir d'una proposta educativa.
En general, no vam trobar cap necessitat de desigualtat digital, ja que, totes les famílies van contestar que es poden connectar i comunicar perfectament per Whatsapp o trucada i així posar-se en contacte amb les persones que treballen dins del CAU. Durant la pandèmia, tampoc van tenir problemes a l'hora de connectar-se en línia per poder fer caus telemàtics.
El que vàrem observar, és que algunes famílies troben a faltar un espai on juntament amb els infants puguin gaudir d'un dia de dinàmiques de CAU conjunt.
Així i tot, vàrem pensar que la informació extreta se'ns quedava curta per fer un bon treball i finalment, vam decidir que dins del blog es plasmés la transició del CAU PRE-pandèmia i POST-pandèmia perquè així pugueu veure tots els canvis i adaptacions que es van haver de fer per tal d'adaptar-ho tot via digital i poder seguir arribant a totes les famílies.

​

 

 

 

​

​

​

​

Captura.PNG
bottom of page