top of page

Mar Oliva Cárdenas

Vaig néixer el 18 d' abril de l' any 2000, sóc nascuda a Montblanc, a la Conca de Barberà, província de Tarragona. 
En el meu temps lliure m' agrada molt tocar el piano, escoltar música, i sobretot m' encanta poder formar part de l' educació en el lleure a través del mètode escolta.
A més a més, m' agrada poder viatjar i conèixer llocs nous, rutes, etc.

CONEIXEMENTS PRÈVIS

Què sabeu sobre la relació entre tecnologies de la informació i la comunicació, i l’educació social?
No ho sé ben bé, el que interpreto seria poder utilitzar les dades, informar-te i  utilitzar-les per poder realitzar intervencions adequades envers els educands.

Quins coneixements/competències digitals teniu?
Nivell bàsic 

Quines experiències digitals teniu?
Tot i haver nascut en una època on la tecnologia ha anat acompanyant-me en el meu dia a dia, mai he utilitzat programes digitals més enllà dels que requereixen un nivell bàsic. 

Quines expectatives teniu sobre l'assignatura? Què espereu aprendre?
Al llegir aquestes preguntes, espero aprendre conceptes que no he entès massa o que son desconeguts per mi. També poder utilitzar i conèixer programes digitals útils per a les intervencions socioeducatives que ens trobarem en un futur. 

REPTES I PRESA DE DECISIONS


En aquesta assignatura m’ he trobat amb diferents reptes, un d’ aquests ha sigut la desconeixença total de la creació de pàgines web, com funcionen, de quina manera s’ han d’ editar, etc. Gràcies a les meves companyes, a vídeos explicatius i al recolzament de la professora en moments que ens hem quedat atrapades en algun aspecte, he pogut tirar endavant en aquest recurs.
Un altre tema de desconeixença dins l’ assignatura, ha sigut el fet de no saber vocabulari tecnològic, fet que dedicant una presentació en petit grup i que precisament em toqués aquest tema, he pogut endinsar-me més en aquest món i absorbir conceptes que en aquell moment eren nous i que en un futur podré
aplicar o podré entendre quan se’m presenti la ocasió.
Al següent no sé si considerar-lo repte al 100% però el fet de no saber-me
manejar massa bé amb les tecnologies i que em costi moure’m amb aquestes, crec que m’ ha pogut frenar més a l’ hora d’ utilitzar uns o altres recursos en algun moment de l’ assignatura, com per exemple quan es va haver de crear un recurs tecnològic per un col·lectiu i la seva problemàtica. El meu grup teníem pensat enfocar-ho d’ una manera (obrir un portal d’ ocupació), però la desconeixença per part de totes les integrants va derivar a canviar d’ idea i adaptar-nos a alguna cosa que ens fos més fàcil i possible pel temps que teníem (vam acabar fent un anunci publicitari del portal d’ ocupació).
Ara, veient-ho amb perspectiva, potser hagués apostat més per intentar crear unportal d’ ocupació i tirar endavant la idea principal, enfornar-me així al desconeixement total i intentar-lo vèncer aconseguint l’ objectiu. Seguramentens hagués costat, però algun resultat haguéssim tingut tot i no ser l’ esperat.

CONEIXEMENTS ADQUIRITS


A l’ inici de l’ assignatura considero que vaig enfocar malament els aprenentatges que s’ hi donarien. Ara miro enrere i contrasto el que m’ esperava i el que s’ ha donat a les sessions i no té massa a veure.
Vaig enfocar-ho més amb la visió de conèixer plataformes que utilitzen els i les educadores socials en el seu dia a dia, així com eines de cribratge, eines de seguiment, entre altres. En canvi, ha sigut molt més relacionat en el que ve a ser tal i com diu el nom de l’ assignatura, les tecnologies, el seu ús, la comunicació que podem proporcionar a través d’ aquestes, etc.
En aquesta assignatura considero que m’ he llençat bastant a la piscina i he donat una oportunitat a unes eines que acostumava a deixar de banda, fins- hi tot a evitar pel fet de no sentir-me còmoda utilitzant-les. A mesura que han anat
passant els dies, em feia més “gràcia” poder anant obtenint resultats, sentint- me així més lliure i animada a l’ hora d’ utilitzar-les i aprendre.
Si em centro en coneixements que he obtingut, hi ha molts conceptes que
desconeixia totalment, o alguns que havia sentit dir però que mai havia entès.
També, m’ ha servit per ser més conscient i tenir més en compte que a vegades s’ haurà de realitzar alguna intervenció a través de les TIC i que per tant, se les ha de tenir en compte com a eina resolutiva i potencial.

 

Un dels aprenentatges com a futurs educadores i educadors socials que més present tinc, és el que haurem de vetllar per desfer les desigualtats i haurem de tenir en compte com a una d’ aquestes l’ accessibilitat a les TIC, fet que potser abans no li donava tanta importància.
Des de ben joveneta en el meu entorn se m’ havia marcat que les pantalles, el món digital, no era massa positiu per la salut mental de les persones. Ara tenint
en compte el treball que es pot fer gràcies a aquestes i coneixent a través de l’assignatura els beneficis que ens pot aportar, ho veig amb els ulls de recursos positius, eines per abastar més problemàtiques i més col·lectius.

 

Un altre aprenentatge que no ha sigut exprés de l’ assignatura, però que les meves companyes m’ han traspassat, ha sigut les diferents plataformes per crear contingut de presentacions orals, ja que només havia utilitzat el Power Point. Ho veig molt positiu i m’ ha fet il·lusió poder-ne conèixer de nous i passar hores amb elles intentant tirar endavant amb altres.
Considero que aquesta assignatura, a banda de proporcionar-nos a través del pla d’ estudi uns coneixements, la manera d’ organització i metodologia ha ajudat a que entre uns i altres anéssim ampliant el ventall de recursos.

Mar%20Oliva%20C%C3%A1rdenas_edited.jpg
bottom of page