top of page

Carla Soler Muns

Em dic Carla Soler Muns, tinc 21 anys, vaig néixer el 26 de novembre de 1999 i visc a Prats de Lluçanès.

Sóc amant del sol, la calor i la natura.

M'encanta viatjar, conèixer noves persones, noves cultures i aprendre d'elles.  També, m'agrada ballar, sortir a caminar i perdre'm.

CONEIXEMETS PREVIS

​

Què sabeu sobre la relació entre tecnologies de la informació i la comunicació, i l’educació social?

En molts centres on poden treballar educadores socials es poden fer ús de tecnologies tan sigui pels usuaris/es o per els mateixos professionals. També ens podem trobar que hàgim d’ensenyar a persones a fer anar l’ordinador per crear, per exemple, un CV.

​

Quins coneixements/competències digitals teniu?

Molt poques, el què em van ensenyar a primària i m’he hagut d’anar espavilant però reconec que no en tinc gaires.

 

Quines experiències digitals teniu?

A la ESO ens van donar ordinadors per on havíem de fer la feina, penjar-la, etc. Arran de la pandèmia també m’he hagut d’espavilar molt amb les tecnologies.

 

Quines expectatives teniu sobre l'assignatura? Què espereu aprendre?

Aparentment vaig amb una mica de por, ja que, els meus coneixements en la era digital son molt pocs. Així doncs, espero aprendre més i sobretot la relació entre les tecnologies i l’educació social.

 

És important posar-hi la data, així podreu veure com heu après al llarg del temps.

20/3/2021

​

REPTE I PRESA DE DECISIONS 

​

Personalment, aquesta assignatura ha set un repte per mi. Jo mai havia creat un bloc i les meves habilitats digitals eren molt baixes i sincerament, mai m’havia plantejat canviar perquè la tecnologia sempre ha estat un àmbit que no m’agrada. Així doncs, vaig començar l’assignatura amb poques esperances i amb la visió de que no m’agradaria gaire.

​

Al principi quan la Mar ens va explicar que hauríem de fer dos projectes els quals hauríem de penjar a un bloc, no sabia ni per on començar. Ens va dir noms de programes jo no n’havia escoltat mai cap però les meves companyes sí. Així doncs, vaig prendre la decisió de que m’adaptaria a fer el bloc amb el programa de “nivell mig” anomenat WIX. Aquella mateixa tarda vaig començar a mirar-me el programa i veure com funcionava. Mica en mica, hi vaig agafar el truc i ara considero que ho controlo força bé. També afegir, que m’agrada molt decorar el bloc i, per tant, constantment estava fent canvis i afegint imatges decoratives perquè m’agradava.

​

Pel que fa el contingut del bloc, ens hem trobat amb un repte que era enfocar el nostre treball d’una manera diferent a la que havíem plantejat. Des d’un principi vam tenir bastant clar que ens agradaria fer la proposta socioeducativa sobre el CAU, però després, ens vam trobar que a dins d’aquest no hi havia un gran desnivell digital com per crear un bon treball. Així doncs, vam haver de buscar solucions i tot parlant amb la Mar vam arribar a la conclusió que seria millor fer-ho de les adaptacions digitals PRE-còvid i POST-còvid. Aquest, va ser un gran repte per a nosaltres, però considero que ens en vam sortir força bé.

​

Pel que fa la teoria, si que és cert que m’ha costat bastant entendre-ho. Però considero que el fet de no fer-ho molt teòric i poder explicar-ho nosaltres d’una manera més dinàmica ha sigut un gran punt positiu.

​

En relació al treball del recurs sociodigital, per a mi va ser un repte.

Vam fer servir una aplicació anomenada Animaker la qual ni jo ni les meves companyes havíem fet servir mai. Teníem clar que volíem fer un vídeo animat amb personatges i vam trobar aquesta pàgina web i ens vam posar mans a la obra.

Personalment, no vaig acabar de saber totes les funcions que tenia el programa però sí que vaig descobrir algunes que per al treball que havíem de realitzar, era suficient.

En conclusió i valorant el resultat, penso que m’hi he esforçat molt, he après a fer servir noves eines i el què al principi pensava que no m’agradaria i no en sabria, m’ha acabat agradant i he sigut la que més he modificat el bloc.

 

CONEIXAMENTS ADQUIRITS

 

Pel que fa el què he après,  puc classificar-ho en varis apartats.

Per una banda, la realització d’aquesta assignatura m’ha servit principalment per agafar habilitats digitals i conèixer noves eines. El fet de poder visualitzar les presentacions i els treballs de les meves companyes he après noves pàgines web que abans desconeixia. En comparació amb al primer apartat, comento que tinc molt pocs coneixements, per tant, aquesta assignatura m’ha servit per ampliar-los molt més i agafar experiència.

​

Pel que fa el primer apartat, acabo dient que vaig amb una mica de por a l’hora de començar a realitzar aquesta assignatura, perquè com he comentat anteriorment els meus coneixements eren nuls i no em feia gaire gràcia fer una assignatura on tot tractés d’habilitats digitals. Per sorpresa meva, he vist que sí que m’he hagut d’esforçar-me bastant, cosa que és normal, però el resultat està sent molt més bo del que jo havia imaginat.

​

Com a coneixements adquirits, també destacaria la importància de fer una navegació per internet segura i de saber filtrar les notícies falses de les verdaderes i aquesta assignatura m’ha ensenyat eines per realitzar aquesta navegació.

​

Per concloure, també m'agradaria destacar un coneixement molt important que m'ha brindat aquesta assignatura i és la relació de les TIC i l'educació social. Sincerament, al principi no hi veia gaire relació, però una vegada finalitzada l'assignatura hi veig molts lligams.

Per una banda, una educadora social ha d'estar en constant relació amb les TIC, ja sigui per fer informes, per buscar informació, per crear blocs o comptes d'Instagram... En general, pot ser que ens trobem que hàgim de crear eines digitals per així arribar a més públic, ja que actualment, gran part de la gent fa servir les tecnologies i pot ser una gran via de publicitat.
Per altra banda, com a educadores socials sempre hem de tenir en compte que la desigualtat digital és present i no podem donar per suposat que tothom pot tenir accés a internet o es pot permetre comprar un ordinador, per tant, pot ser que a persones hàgim d'ensenyar a fer servir un ordinador des de 0.

 

Així doncs, és important tenir aquest factor en compte en un futur i adaptar-nos de tal manera que tothom pugui tenir accés a la informació/continguts que nosaltres creem.

​

Carla Soler Muns.jpg
bottom of page