top of page

PROPOSTA SOCIOEDUCATIVA

​

Durant les primeres setmanes de pandèmia, en l’àmbit dels infants i adolescents van aparèixer moltes necessitats noves que requeria actuar i intentar cobrir-les ens molts sectors de l’educació. En el cas del Cau Mare de déu de la Mercè, es van trobar amb les següents necessitats a cobrir i, per tant, a actuar per poder donar resposta. Són les següents: 

 

  • Falta de motivació/incertesa davant del Covid

  • S’estan refredant i distanciant les relacions entre companys, companyes i caps

  • Hi ha famílies que els costa fer inscripcions digitals. 

 

I per tant, segons aquestes necessitats detectades es van crear uns objectius per tal de poder donar-lis resposta, que són les següents:

 

  • Motivar infants, joves i caps

  • Evitar perdre el contacte amb els companys, companyes i caps

  • Crear un espai per trobar-se tots i totes

  • Adaptar-se a les necessitats de les famílies. 

 

Davant d’aquestes necessitats i objectius, es van poder veure que es dividien en dos grans temes per a treballar: les inscripcions i el plantejament de fer un cau on-line.  

 

1. INSCRIPCIONS 

 

Abans de la pandèmia les inscripcions es feien amb paper físic on es demanava la targeta sanitària, DNI (no obligatori), llibreta de salut, drets d’imatge. Ara però, es fa en format digital, és a dir, s’envia un text via WhatsApp explicant com s’ha de fer el procés d’inscripció on-line, que consta d’un ling d’una carpeta del Drive on es troben les instruccions pas per pas. També, es va donar una segona opció per les famílies que no tenien accessibilitat digital i/o no tenien coneixements de com funcionaven les inscripcions electròniques, així que es va pensar en obrir un cap de setmana el cau per tal que aquestes ho puguessin fer sense impediments. Els caps van ser els encarregats a digitalitzar-ho. 

 

2. CAU ON-LINE 

 

Abans es feien presencialment en l’espai del cau, pel poble, es feien excursions, acampades,... Durant el confinement va passar a ser on-line a través d’eines com ara el zoom, jitsi-meet, meet,etc. Tothom tenia accessibilitat però els nens i nenes de 5 anys es va considerar que no seria gaire viable però setmanes més tard es va provar i va anar bé.

Més endavant, es van començar a organitzar caus perquè els poguessin fer juntament amb les famílies, així no sempre havia de ser davant una pantalla i podien disfrutar més. Els caps preparavem dinàmiques, tallers, reptes, ho enviaven a les famílies i aquestes ho traspassaven als infants.   

Avui en dia, els caus s’ estan fent altra vegada presencialment però en grups de 6 infants/joves i 1 cap, tenint en compte mesures de seguretat i higiene + Procicat.

bottom of page